Разследване се води под ръководството на Окръжна прокуратура-София по досъдебно производство

...
Разследване се води под ръководството на Окръжна прокуратура-София по досъдебно производство
Коментари Харесай

Още не могат да установят самоличността за загиналия край Годеч, превозвал 30 мигранти


Разследване се води под управлението на Окръжна прокуратура-София по досъдебно произвеждане по случая със починалия грай Годеч водач на бус, превозвал 30 мигранти.  Производството е за осъществено закононарушение по член 343, алинея 4, вр. алинея 3, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, оповестиха от държавното обвиняване.

Около 06:00 ч. на 22 август 2022 година на пъта сред село Туден и град Годеч било провокирано пътнотранспортно произшествие. В резултат на случая била породена гибелта на лидера на лекотоварен автомобил " Форд Транзит ", превозвал 30 души.

Пътуващите в самокатастрофиралия бус са били открити в региона на местопроизшествието. Установено е, че те са жители на Афганистан. Пострадалите са превозени в здравно заведение, а останалите - в Приемния център за бежанци в село Бусманци.

Самоличността на загиналия мъж все още не е открита. По първични данни гибелта му е настъпила в резултат на термична контузия. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Наблюдаващият прокурор е дал инструкции на проверяващите за осъществяване на оперативно-издирвателни мероприятия за определяне самоличността на починалия и на притежателя на автомобила.

Продължават разпити на очевидци на пътния случай. Предстои назначение на експертизи - пожаротехническа, автотехническа и съдебномедицинска на потърпевшите.

Делото продължава под надзора на прокуратурата.
 Шофьор на бус почина край Годеч
Шофьор на бус почина край Годеч

Той е превозвал 30 мигранти

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР